Timbuktu & Damn!

view

Timbuktu & Damn!

  • 21 februari 2020
  • Författare: Eksjö Stadsfest
  • Antal visningar: 1210
  • Kommentarer

Uppträder den: 2020-08-28 Exportera event

Timbuktu & Damn!

Förlåt, låt oss få chansen att börja om. Det självklara skulle kanske vara att presentera vår första artist med att börja från början. Men denna artists början startade långt innan han föddes och på en plats långt från den plats där han drog sina första andetag. Så låt oss börja där.

Sagan om Timbuktu tar sin början i New York år 1940. Där och då föds hans pappa i ett segregerat USA där svarta och vita hålls åtskilda av diskriminerande lagar. Detta har präglat privatpersonen Jason och det har varit ett utmärkande tema hos artisten Timbuktu från dag 1. Främlingsfientlighet, rasism och frågor kring identitet är något som Timbuktu ofta återkommer till i sina texter och andra sammanhang han deltar i. År 2016 släppte han sin självbiografi ”en droppe midnatt”. Där han berättar sin familjehistoria. En historia som om hans sökande efter sina rötter som sträcker sig från slaveriets USA till folkhemmets Sverige.

Timbuktu har haft en lång och framgångsrik karriär som kantats av många priser och utmärkelser. Utöver sin artistkarriär så har han även haft flera egna radioprogram och 2011 var han en av deltagarna i Så Mycket Bättre i Tv 4 där han tolkade det årets kanske mest spelade låt, Mikael Wiehes Flickan och Kråkan.

Timbuktu kommer till vår stadsfest tillsammans med funk-soul-rockbandet Damn! som länge fungerat som Timbuktus kompband. Så förbered er på svängiga rytmer och ett jäkla röj när Timbuktu & Damn! äntrar scenen fredagen 28 augusti.


Print
Kategorier: 2020
Taggar:
Betygsätt den här artikeln:
3.0